Hem > Mitt liv > Ansiktsförlamning Bell’s pares & uppfyllda mål!

Ansiktsförlamning Bell’s pares & uppfyllda mål!

6 november, 2011

Jaha! Hur får man ner sina funderingar kring det här?
Får nog helt enkelt börja från början!

Tänk er in i situationen att ni vaknar upp en morgon (nu i lördags) och upptäcker att halva ansiktet blivit förlamat! Skrämmande? Självklart, har svårt att se någon som inte genast får otäcka tankar som börjar snurra runt! Särskilt med tanke på all den reklam som rullar i media just om stroke och att ett av de mer typiska kännetecknen för just stroke är ansiktsförlamning. Jag började med att se ifall jag kunde upptäcka fler tecken på blödning i hjärnan, men kände mig osäker på exakt vad jag skulle leta efter. Så efter en kortare konsultation på telefon med sjukvårdsupplysningen (som ville sätta mig i en ambulans) så valde jag att promenera ner till akuten, har inte mer än ca 500m dit så jag tyckte en ambulans var onödig, för att få en riktig undersökning och diagnos.

Väl där på akuten blev jag snabbt omhändertagen och ett antal provtagningar senare kunde man konstatera att det inte rörde sig om någon stroke eller blödning i hjärnan utan att jag drabbats av något som kallas Bell’s pares. Alla läkare och sjuksköterskor var fantastiska och jag kände mig väldigt väl omhändertagen, inte alls som det ofta skrivs om i media med dåligt bemötande på grund av stress (vilket det helt klart fanns) och slarv. Har nu påbörjat en 10-dagars kortisonkur som förhoppningsvis ska bota mig. Kommer alltså att ha en ganska jobbig tid framför mig, valde att inte sjukskriva mig, till allt detta förhoppningsvis har löst sig, återkommer med uppföljning allt eftersom saker utvecklar sig.

Nu till något helt annat och lite mer glädjande.  Jag har i alla fall uppnått ett av mina stora mål nu under hösten (anser det helt uppnått nu i torsdags), problemet blir att sätta ett nytt nu med tanke på vad som hänt. Har bland annat fått totalt träningsförbud nu inledningsvis på grund av ovanstående sjukdom! Får väl se om jag får lite tid över att sätta mig och reflektera över vad som kan bli ett nytt realistiskt mål om någon vecka när jag vet hur allt utvecklar sig. I morgon är det åter till jobbet som gäller för några intensiva veckor fram till jul.

Annonser
%d bloggare gillar detta: